Matvägran

Anja matvägrar. Hennes mage har kurrat sedan tidigt imorse men hon vägrar äta. Inte ens a-fil, hennes favorit duger. Har läst att tikar kan matvägra upp till två dygn innan valpningen. Räknar jag från första parningen (19:e november) så är Anja i 58:e dygnet idag. Räknar jag från andra parningen så är hon i 55:e dygnet. Dräktigheten varar 63 dygn (från ägglösningen räknat) och så säger man att större kullar föds lite tidigare. Det känns omöjligt att räkna ut dagen då valparna skall komma… Anja är den enda som tycks vara oberörd av det hela. Tänk om jag kunde ta dagen som den kommer och inte undra så mycket över saker jag ändå inte kan påverka. =)

Uppdatering kl.14.45
Nyss åt Anja, äntligen, lite mat och drack lite vatten. Jag tog temp på henne och hon hade ingen feber. Valparna är lika spralliga som vanligt. Alltså är allt som det borde. Väntan fortsätter…