Registrering på g.

Idag har jag skickat registreringspapper till Neros ägare och tillika uppfödare för påskrift. Fick lämna namnrutorna tomma. Men visst har jag tänkt på namn Lejnox! Har bara aldrig förr haft så svårt att namnge någon. Tjejernas namn var klara långt innan de ens var födda. Alla mina andra hundars namn nästan likaså. Men dessa små busars namn… det är en helt annan sak. Antar att det har att göra med att jag istället för bara ett namn nu måste hitta på fyra namn som måste passa ihop och med valparna. De skall helst börja på samma bokstav och, om möjligt, ha anknytning till Italien. Utöver det så måste jag följa SKKs regler som säger att namnen inte får vara mer än 14 tecken långa och får inte innehålla mellanslag. Bindestreck går bra. Jag måste ha lagt timmar och timmar på fåniga försök att hitta rätt… men jag har fortfarande inte hittat namn jag trivs 100% med. Eftersom alla fyra pojkar är svarta och eftersom så många längtar efter dem har jag funderat på att namn som bärs av kända svarta diamanter kanske skulle passa. Men jag tror inte att Amsterdam, Black Orlov, Gruosi och Vulcain är hundnamn som passar. Sen tänkte jag på Madonnas låtar… Ray of Light, Crazy For You, Lucky Star och American Pie. Men… Nej. Därefter lekte tjejerna och jag med bokstav S och fick fram Simba, Swich, Smillo och Stich. Men inte heller dessa namn kändes rätt i hjärtat, men uppskattades mycket av både S och I (6 och 8 år gamla). Det senaste jag kom att tänka på är italienska konstnärer. Michelangelo, Leonardo, Rembrant och Raffaello. Mmm dessa känns rätt ok. Men jag har fortfarande inte upplevt känslan av att t.ex. valpen med den stora vita fläcken känns som Leonardo. Eller vänta… *ler* Ibland måste man nog bara sätta sig ned och börja skriva… Det känns faktiskt rätt. Den sistfödda, den med lilla vita fläcken, han är Michelangelo. Nr.1 och Nr.3, som båda är helt svarta, är Rembrant, respektive Raffaello. Och Nr.2 han är helt klart Leonardo! Gud vad glad jag blir! Äntligen!

Ibland får man som mamma sova i väldigt lustiga ställningar.